(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada axborot texnologiyalarining rivojlanishi bu zamonaviy ta’lim tizimlarida innovatsion usullarni va g’oyalarni joriy etish bilan bevosita bog‘liqdir. Ushbu jarayonlar ta’lim sifatini yanada oshirish, o‘quvchilar va talabalarni yanada raqobatbardosh qilish maqsadida yangi imkoniyatlarni taqdim etadi. Innovatsion ta’lim metodlari, jumladan, onlayn ta’lim, interaktiv dasturlar va sun’iy intellektdan foydalanish, o‘quv jarayonini yanada samarali va individuallashtirilgan qilishga yordam beradi.Bularning barchasi ta’limning iqtisodiy samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Innovatsion ta’lim orqali olingan bilimlar, nafaqat o‘quvchilarning balki kasbiy ko‘nikmalarini rivojlantiradi, balki iqtisodiy o‘sishga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Shunday qilib, axborot texnologiyalari va innovatsion ta’limning uyg‘unligi, zamonaviy jamiyatda bilim va ma’lumot almashishning yangi darajasini ta’minlaydi va iqtisodiy samaradorlikni yanada oshiradi. Ushbu tadqiqot, innovatsion ta’lim metodlarining amaliyotga joriy etilishi orqali axborot texnologiyalarining iqtisodiy samaradorligini o‘rganishga qaratilgan bo’ladi.