(untitled) (Modern education and development, 2025)
ушбу мақолада ғўзанинг ҳолати ва асосий зараркунандалари ғўза тунлами ва кузги тунлам билан зарарланиш даражасини назорат қилиш, прогнозлаштириш ҳамда бошқариш замонавий ахборот технолияларидан фойдаланиб биологик кураш усулини қўллаш натижалари берилган. Компьютерлар ёрдамида жорий этишга мўлжалланган мулоқот тизими қишлоқ хўжалик экинлари зараркунанда ва касалликларини пайдо бўлиш вақтини аниқлашни автоматлаштиришга ва ўтказиладиган ҳимоя чораларини марказдан туриб назорат қилишга мўлжалланган