(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada diskret matematika va matematik mantiq fanlarining tarixiy shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda zamonaviy fan va texnologiyalardagi o‘rni yoritib berilgan. Qadimgi yunon falsafasi va musulmon olimlarining hissasi, XIX–XX asrlardagi asosiy nazariy yutuqlar, shuningdek, bugungi zamonaviy axborot texnologiyalari bilan bog‘liq qo‘llanilish sohalari tahlil qilingan. Maqola diskret strukturalar va formal mantiqiy tizimlar haqida umumiy tushuncha beradi hamda bu fanlarning nazariy asoslarini ochib beradi. Ushbu ish o‘quvchilar, talabalar va ilmiy izlanish olib borayotganlar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.