(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada mexatronika va Internet of Things (IoT) texnologiyalarining o’zaro bog’lanishi va ularning sanoatdagi, tibbiyotdagi, avtomobillar va kundalik hayotdagi qo’llanilishi ko’rib chiqiladi. Mexatronika — bu mexanika, elektronika, informatika va nazorat tizimlari integratsiyasidan iborat bo’lib, IoT esa obyektlar va qurilmalarning internet orqali o’zaro ulanishini ta’minlovchi tizimlar to’plamidir. IoT texnologiyalari mexatronik tizimlarda real vaqt rejimida ma’lumot almashish va masofadan boshqarish imkoniyatlarini yaratadi, bu esa o’z navbatida samaradorlikni oshiradi, xavfsizlikni yaxshilaydi va innovatsion yechimlar yaratadi. Mexatronika va IoT tizimlari o’rtasidagi integratsiya sanoatni raqamlashtirishda, ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirishda va foydalanuvchilar uchun yangi qulayliklar yaratishda muhim ahamiyatga ega.