(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy maqola haydovchining psixologik holati va uning yo’llarda harakatlanish madaniyatiga ta’sirini o’rganadi. Maqolada haydovchining hissiyoti, diqqati, xotirasi, qaror qabul qilish qobiliyati, stressga chidamliligi kabi psixologik omillarning yo’l harakati xavfsizligiga bevosita aloqadorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, yo’llarda harakatlanish madaniyatining mohiyati, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy-madaniy omillar, haydovchilar o’rtasidagi o’zaro hurmat, qoidalarga rioya qilish va sabr-toqat kabi elementlari ko’rib chiqiladi. Maqolada yo’l harakati xavfsizligini oshirish maqsadida haydovchilarning psixologik tayyorgarligini yaxshilash va harakatlanish madaniyatini rivojlantirish bo’yicha takliflar ishlab chiqiladi.