(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bolalarga ta’lim tarbiya berishda amaliy tajribalar muhim ahamiyatga ega. Ta’lim jarayonida nazariy bilimlar bilan bir qatorda amaliy mashg‘ulotlar, tajribalar va faoliyatlar bolalarning o‘ziga xos xususiyatlarini rivojlantirishda, ularning shaxsiy va ijtimoiy ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Amaliy tajribalar bolalarga o‘z bilimlarini hayotda qo‘llash imkonini beradi, bu esa ularning o‘z-o‘zini anglashiga, muammolarni hal qilish qobiliyatini oshirishga va ijodkorlikni rivojlantirishga yordam beradi.