(untitled) (Modern education and development, 2025)
O’quvchi psixologiyasi — bu o’quvchilarning fikr va hissiy holatlarini, o’qish jarayonidagi psixologik omillarni, hamda ular o’zlarini va atrof-muhitni qanday qabul qilishini o’rganadigan sohadir. Psixologik nuqtai nazardan, o’quvchilar o’z hayotlarini faqat o’qish orqali emas, balki shaxsiy, ijtimoiy va emosional jihatlarni ham rivojlantirishadi. Ushbu maqolada o’quvchi psixologiyasining asosiy jihatlari, uning o’qish jarayoniga ta’siri va zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati tahlil qilinadi.