(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Lobachevskiy geometriyasining asosiy tushunchalari va uning zidsizligi masalasi ko‘rib chiqiladi. Xususan, Lobachevskiy tekisligining turli modellari, jumladan, Poincare disk modeli, Poincare yarim tekislik modeli va Beltrami–Klein modeli haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, ushbu modellarning o‘zaro bog‘liqligi va ularning geometriya asoslari, postulatlarga mosligi tahlil qilinadi. Maqolada Lobachevskiy geometriyasining zidsizligi masalasi ham yoritilib, uning matematik asoslari va isbotlari haqida fikr yuritiladi.