(untitled) (Modern education and development, 2025)
Vilson teoremasi tub sonlarning faktoriali va modul arifmetikadagi xususiyatlarini ifodalovchi muhim teoremalardan biridir. Teoremaga ko‘ra, agar pp tub son bo‘lsa, u holda (p−1)!≡−1(modp)(p-1)! -1 p tengligi o‘rinli bo‘ladi. Bu teoremaning isboti teskari elementlar va juftliklar hosil qilish usuli orqali amalga oshiriladi. Shuningdek, Vilson teoremasidan foydalanib, turli misol va masalalarni yechish mumkin. Bu mavzu tub sonlar va ularning xossalarini chuqurroq tushunishga yordam beradi.