(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqotda pedagogik innovatsiyalarning ta’lim jarayoniga ta’siri, ularning o‘quvchilarning faolligini oshirish, ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirish va ta’limning samaradorligini yaxshilashdagi ahamiyati o‘rganildi. Maqolada yangi pedagogik usullar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va innovatsion ta’lim metodlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari ko‘rsatganidek, pedagogik innovatsiyalar o‘quvchilarning bilim darajasiga ijobiy ta’sir ko‘rsatgani, shuningdek, o‘qituvchilarning professional rivojlanishini rag‘batlantirgani aniqlangan. Biroq, innovatsiyalardan samarali foydalanish uchun resurslar va texnik imkoniyatlar muhimi ekanligi ta’kidlangan. Tadqiqotning natijalari pedagogik innovatsiyalarning ta’limga integratsiyasidagi muammo va imkoniyatlarni ko‘rsatadi, hamda ta’lim tizimidagi innovatsiyalarni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar beradi.