(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bangidevona (Datura stramonium L.)– tabiatda keng tarqalgan, zaharli va shu bilan bir qatorda dorivor xususiyatlarga ega oʻsimlikdir. Uning tarkibida kuchli ta’sirga ega alkaloidlar mavjud boʻlib, ular nafaqat xavf tugʻdirishi, balki zamonaviy tibbiyotda ham qoʻllanilishi bilan mashhur. Ushbu maqolada ushbu oʻsimlikning fanga ma’lum bo‘lgan xususiyatlari, uning foydali va zararli jihatlari haqida umumiy ma’lumot beriladi.