(untitled) (Modern education and development, 2025)
Parazitar kasalliklar odam organizmida kasallanish strukturasida muhim o’rin tutishda davom etmoqda. Ular deyarli barcha issiq va tropik iqlimga ega mamlakatlar uchun dolzarb bo’lib qolmoqda. So‘nggi yillarda, shu jumladan o’rta osiyo mamlakatlarida ham parazitozlar soni o’sishi kuzatilmoqda. Parazitar kasalliklarning o‘ziga xosligi shundaki, ko‘pgina kasalliklar uchun aniq klinik ko‘rinish va o‘ziga xos simptomatika xos emas.Odatda, surunkali intoksikatsiya belgilari, allergik namoyonlar va zararlangan organ disfunktsiyasi belgilari kuzatiladi.