(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ”Tazkirat ul-avliyo” hamda ”Nasoyim ul-muhabbat” asarlari badiiy va tasavvufiy jihatdan o’zaro qiyoslanadi. Chunonchi, har ikkala asarda keltirilgan so’fiy va shayxlar hayoti haqidagi ma’lumotlar ko’rsatib o’tiladi. This article compares the works "Tazkirat ul-Awliya" and "Nasayim ul-Muhabbat" in terms of their artistic and mystical content. For example, it presents information about the lives of Sufis and sheikhs presented in both works.