(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada XX asrning ikkinchi yarmida Markaziy Osiyoda sodir bo’lgan aholi demografiyasi va migratsiyasiga oid ba’zi tarixiy jarayonlarni tahlil qilishga harakat qilingan. Tarixiy jarayonlarni o’rganishda siyosiy, ijtimoiy-iqtisodiy masalalarga ham duch kelinganligi va bu jarayonlar hali davom etayotganligi tufayli chuqur ilmiy izlanish talab etiladi.