(untitled) (Modern education and development, 2025)
Kutubxonalarda kitobxonlik madaniyatini shakllantirish, o’z navbatida, jamiyatning intellektual va madaniy rivojlanishiga katta hissa qo’shadi. Kitobxonlik madaniyati, asosan, kitob o’qish, bilim olish va ma’lumotlarga bo’lgan qiziqishni o’z ichiga oladi. Ushbu jarayon, kutubxonalarning faoliyati orqali amalga oshiriladi va bu yerda kitoblar, ma’lumotlar va resurslar bir joyda to’plangan. Kutubxonalar, shuningdek, turli tadbirlar va faoliyatlar orqali kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishda muhim rol o’ynaydi.