(untitled) (Modern education and development, 2025)
Oliy ta’lim muassasalari bugungi kunda jamiyatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. Ular nafaqat bilim berish, balki yosh mutaxassislarni zamonaviy ish bozorining talablariga mos ravishda tayyorlash vazifasini ham o‘z zimmasiga oladi. Yosh mutaxassislarning boshqaruv faoliyatiga moslashuvi esa, ularning kasbiy kompetensiyasiga bevosita bog‘liqdir. Kasbiy kompetensiya — bu mutaxassisning o‘z kasbida muvaffaqiyatli faoliyat yuritishi uchun zarur bo‘lgan bilim, ko‘nikma va malakalar majmuasidir. Ushbu maqolada yosh mutaxassislarning oliy ta’limda boshqaruv faoliyatiga moslashuvida kasbiy kompetensiyaning o‘rni haqida ma’lumotlar berilgan.