(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda elementar matematik tasavvurlarni shakllantirish jarayonida algoritmik yondashuvning o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Algoritmik fikrlash orqali bolalarda matematik tushunchalarni o‘zlashtirish, tafakkurni rivojlantirish va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari yoritiladi. Tadqiqotlar ushbu metodik yondashuvning amaliy natijalarini tasdiqlaydi.