(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Fahriddin Roziyning hayot yoʻli uning Markaziy Osiyo madaniyati shakllanishidagi oʻrni tahlil qilinadi. Shuningdek, U yashagan davr tarixiy shart-sharoitlari koʻrib chiqilib uning ilm-fan rivojiga taʼsiri asoslanadi. Qolaversa, Fahriddin Roziy fanlar klassifikatsiyasi va ilmiy merosi masalasiga alohida diqqat qaratiladi. Maqola tayyorlash jarayonida turli tadqiqot usullari qo‘llanildi, jumladan, tarixiy-analitik usul ham ishlatilib, u o‘rganilayotgan davrga oid voqealar va hujjatlarni tahlil qilish imkonini berdi