(untitled) (Modern education and development, 2025)
ochiq urug’li o’simliklar, asosan, koniferlar va boshqa turdagi o’simliklar orqali ko’rinadi. Ularning o’sish sharoitlari, ekologik talablar va tarqalish mexanizmlari o’rganiladi. O’simliklarning turli iqlim sharoitlarida qanday moslashuvchanlik ko’rsatishi, urug’larning tarqalish usullari, shuningdek, inson faoliyati va tabiiy omillar ta’siri ko’rib chiqiladi. Ochiq urug’li o’simliklarning ekosistemadagi roli, ularning biologik xilma-xilligi va iqtisodiy ahamiyati ham muhim jihatlar sifatida e’tiborga olinadi.