(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqotda kichik sinf yengil avtomobillarining aerodinamikasi va yoqilg‘i tejamkorligi o‘rganiladi. Aerodinamika avtomobilning havo qarshiligini kamaytirish va harakat samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda aerodinamik dizayn, shakl va materiallarning yoqilg‘i sarfiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, aerodinamik parametrlarning avtomobilning umumiy samaradorligi va ekologik ta’siriga qanday ta’sir ko‘rsatishi ko‘rib chiqiladi. Maqsad, kichik sinf avtomobillarining yoqilg‘i tejash imkoniyatlarini oshirish va ularning samaradorligini yaxshilashga yordam beradigan tavsiyalar ishlab chiqishdir.