(untitled) (Modern education and development, 2025)
Quyosh energiyasi asosidagi avtomobil salonini sovutish texnologiyalari zamonaviy transport sohasida ekologik toza va energiya samarali yechimlar sifatida muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu texnologiyalar, quyosh panellari va innovatsion sovutish tizimlari yordamida avtomobillar ichidagi haroratni nazorat qilish va energiya iste’molini kamaytirishga qaratilgan. Maqolada quyosh energiyasidan foydalanishning afzalliklari, mavjud texnologiyalar va ularning samaradorligi, shuningdek, kelajakda ushbu sohadagi rivojlanish istiqbollari ko‘rib chiqiladi. O’zbekiston misolida, quyosh energiyasidan foydalanishning amaliy tajribalari va ularning transport tizimiga ta’siri tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqot, avtomobil sanoatida barqaror rivojlanishni ta’minlashga hissa qo’shishi kutilmoqda.