(untitled) (Modern education and development, 2025)
Insoniyat tarixida arxitektura nafaqat yashash uchun bino va inshootlar barpo etish san’ati, balki madaniyat, dunyoqarash va tafakkur ifodasi sifatida muhim rol o‘ynagan. Har bir davr o‘ziga xos arxitektura uslublarini yaratdi, bu uslublar esa zamonaviy me’morchilikda o‘z aksini topmoqda. Qadimgi davr me’morchiligi – Misr piramidalari, Yunoniston ibodatxonalari, Rim imperiyasi amfiteatrlari va Sharq me’morligi namunalarining o‘ziga xosligi hozirgi kungacha ilhom manbai bo‘lib xizmat qilmoqda.