(untitled) (Modern education and development, 2025)
Stomatit - bu immunitet tizimining tashqi muhitning tirnash xususiyati beruvchi reaktsiyasi natijasida yuzaga keladigan og’iz bo’shlig’i shilliq qavatidagi yallig’lanish jarayoni. Shilliq qavatlar devorlarida shish, qizarish va oshqozon yarasi sifatida namoyon bo’ladi. Ushbu kasallik darhol davolanishni talab qiladi. Agar siz kechiktirsangiz, antibiotiklarsiz qilolmaysiz, stomatit sog’lom to’qimalarga tarqaladi. Bundan tashqari, bemor tinchgina ovqat eyishi mumkin emas, uni yonish hissi, ovqatni chaynash va gaplashganda og’riqli hislar bezovta qiladi.