(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida jismoniy tarbiya berish, bolalar organizmining rivojlanishi, sog’likni mustahkamlash va fizikal faoliyatni rag’batlantirish uchun muhim omil hisoblanadi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda jismoniy tarbiya berishning asosiy usullari, metodikalar va ularning ta’siri tahlil qilinadi. Jismoniy mashqlarni amalga oshirishda o’yin, tanlovlar va guruhli faoliyatlar asosiy o’rin tutadi, chunki ular bolalar uchun nafaqat foydali, balki qiziqarli bo’lishi kerak. Maqolada turli yosh guruhlari uchun mos bo’lgan jismoniy tarbiya dasturlari va mashqlar ko’rib chiqiladi. Shuningdek, bolalar o’rtasida jismoniy faoliyatni rivojlantirishda ota-onalar va o’qituvchilarning roli muhokama qilinadi. Physical education in preschool educational organizations is an important factor in the development of children’s bodies, strengthening health, and encouraging physical activityThis article analyzes the main methods, techniques, and their effects of providing physical education to preschool childrenGames, competitions, and group activities play a key role in implementing physical education, as they should be not only useful but also interesting for children. The article reviews physical education programs and exercises that are suitable for different age groups. The role of parents and teachers in promoting physical activity among children is also discussed. Физическое воспитание в дошкольных образовательных учреждениях является важным фактором для развития организма детей, укрепления здоровья и стимулирования физической активности. В данной статье анализируются основные методы физического воспитания, методики и их влияние на детей дошкольного возраста. В процессе физического воспитания основное внимание уделяется играм, конкурсам и групповым занятиям, так как они должны быть не только полезными, но и увлекательными для детей. В статье рассматриваются физкультурные программы и упражнения, подходящие для разных возрастных групп. Также обсуждается роль родителей и воспитателей в развитии физической активности у детей.