(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola avtomobilsozlik korxonalaridagi texnologik jarayonlarda sifat nazoratini zamonaviy yondashuvlar asosida loyihalash masalalariga bag‘ishlangan. Unda sifat monitoringi, raqamlashtirish, avtomatlashtirilgan diagnostika va xalqaro standartlarga asoslangan nazorat mexanizmlarining tatbiq etilishi tahlil qilinadi. Statistika asosida O‘zbekiston va jahon avtomobil korxonalarida sifat buzilishlari darajasi dinamikasi, real vaqt tizimlari, texnologik optimallashtirish yondashuvlari ko‘rsatib o‘tilgan. Tahlillarda sun’iy intellekt, IoT texnologiyalari, FMEA va Six Sigma metodikasi asosiy vosita sifatida baholangan.