(untitled) (Modern education and development, 2025)
XXI asrda taʼlim tizimi oldiga yangi talablar qoʼyilmoqda. Аna shu talablardan eng muhimi – talabalar va oʼquvchilarda mustaqil, tahlil qiluvchi, ijodkor fikrlash qobiliyatini shakllantirishdir. Bu jarayonda tanqidiy fikrlash markaziy oʼrinni egallaydi. Tanqidiy fikrlash nafaqat axborotni qabul qilish, balki uni tahlil qilish, baholash va asosli xulosalar chiqarish qobiliyatidir (Facione, 1990).