(untitled) (Modern education and development, 2025)
Iqlim o‘zgarishi bugungi kunda global muammolardan biri bo‘lib, uning iqtisodiy va ekologik ta’siri keng miqyosda sezilmoqda. Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishining asosiy sabablari, natijalari va ularning iqtisodiy hamda ekologik jihatlari tahlil qilinadi. Iqlim o‘zgarishi natijasida yuzaga keladigan iqtisodiy yo‘qotishlar, qishloq xo‘jaligi, sanoat va energetika sohalariga ta’siri hamda atrof-muhitga salbiy oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, muammoning oldini olish va yumshatish bo‘yicha xalqaro va milliy miqyosdagi chora-tadbirlar tahlil qilinadi.