(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ko‘zi ojiz va zaif ko‘ruvchi talabalarni musiqiy idrokini shakllantirishda notatsiya dasturlaridan foydalanish zarurati tahlil qilinadi. MuseScore, Sibelius va LilyPond kabi zamonaviy dasturlar misolida ko‘zi ojiz talabalar uchun yaratilgan imkoniyatlar, ularning ta’limiy va ijodiy faoliyatdagi roli yoritilgan. Maxsus texnologiyalar orqali inklyuziv musiqiy ta’limni amalga oshirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.