(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada endogen kasallikning keng tarqalgan turi bo’lgan shizofreniyaning psixotik bo’lmagan bosqichlarini tahlil qilish va baholash muammosi haqida so’z boradi va ushbu kasallik klinik psixiatriyaning eng muhim nazariy va amaliy muammolaridan biridir. An’anaga ko’ra," psixotik bo’lmagan bosqichlar" atamasi kasallikning prodromal bosqichi va remissiyani anglatadi, psixotik alomatlar esa aniqlanmaydi yoki vaqtincha yo’qoladi (zaiflashadi). Maqolada yana o’tgan asr davomida jahon psixiatrik adabiyotida remissiya muammosi bo’yicha tadqiqotchilarning qarashlari, shuningdek prodrom, natijalar kabi boshqa boshqarilmaydigan davrlar haqida keng materiallar to’plangan. Maqolada aniq bo’lmagan bosqichlarni tipologik farqlashga asoslangan turli xil printsiplar taklif etiladi, bu ularni tegishli tadqiqotning turli maqsadlari va vazifalariga tatbiq etishga imkon beradi.