(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada Andijon shaharda tovarlarni yetkazib berish yo‘nalishini tanlashda ko‘p mezonli qaror qabul qilish usullarining o‘rni, ahamiyati va amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Yetkazib berish tizimining samaradorligi, yo‘nalish optimallashtirish, xarajatni kamaytirish va vaqtni tejash orqali ta’minlanishi mumkin. Ko‘p mezonli tahlil metodlari misolida real sharoitda optimal yo‘nalishni tanlash asoslari yoritiladi.