(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bugungi kunda noaniqlik va beqarorlik odatiy holga aylangan. Mazkur tezisda o‘z joniga qasd qilish holatlari holatlarida buyrak usti bezining patomorfologik oʻzgarishlari tahlil qilinadi. Oʻlimdan soʻng buyrak usti bezlarida kuzatiladigan morfologik oʻzgarishlar, ularning sabab va oqibatlari haqida ilmiy maʼlumotlar keltiriladi. Shuningdek, patogistologik tahlillar asosida olingan natijalarga ko‘ra, o‘z joniga qasd qilish holatlari natijasida yuzaga keladigan stress va gemodinamik oʻzgarishlarning buyrak usti bezlari faoliyatiga ta’siri yoritiladi.. Hozirgi kunda o‘z joniga qasd qilish holatlari har yili dunyo bo’yicha bir milliondan ortiq o‘lim holatlarini tashkil etmoqda. Ushbu tadqiqot shunday stressli holatlarda buyrak usti bezida yuz beradigan morfologik moslashuvchan o‘zgarishlarni o‘rganish maqsadida olib borildi.