(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston aholisining demografik tarkibi, uning xususiyatlari va mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishidagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda aholi sonining dinamikasi, yosh guruhlari bo‘yicha taqsimlanishi, hududiy joylashuvi, milliy tarkibi, diniy e’tiqodi va urbanizatsiya jarayonlari tahlil qilingan. Aholi o‘sish sur’atlari, tabiiy va migratsion o‘zgarishlarning demografik dinamikaga ta’siri, yosh aholi ulushining iqtisodiy o‘sishga ijobiy ta’siri hamda millatlararo totuvlik va diniy bag‘rikenglikning mamlakat barqarorligidagi o‘rni ko‘rsatib berilgan.