(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqotda turli yoshdagi xotin-qizlarning oilaviy qadriyatlari, ularning ijtimoiy, madaniy va psixologik omillar ta’sirida shakllanishi va o‘zgarishi o‘rganiladi. Tadqiqot davomida yosh guruhlari o‘rtasidagi qadriyatlarning asosiy farqlari aniqlanib, oilaviy qadriyatlarning avlodlararo uzviyligi va zamonaviylik bilan uyg‘unlashuvi tahlil qilindi. Ushbu natijalar oilaviy qadriyatlarni yanada chuqurroq o‘rganishga va amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga yordam beradi. В данном исследовании рассматриваются семейные ценности женщин разных возрастных групп и их изменение под влиянием социальных, культурных и психологических факторов. Особенности ценностей рассматриваются в разрезе возрастных категорий и показывают важность учета культурной специфики при разработке рекомендаций для укрепления семейных связей. This study explores the family values of women across different age groups, emphasizing how these values are shaped by social, cultural, and psychological influences. The research identifies generational differences and continuities, shedding light on the balance between traditional and modern family norms. The findings contribute to a deeper understanding of the evolution of family values and offer practical recommendations for strengthening familial ties in diverse cultural contexts.