(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada turizm sanoatining mintaqaviy iqtisodiy o‘sish jarayonlariga ta‘siri keng qamrovda tahlil qilinadi. Turizmning bandlikni oshirish, infratuzilmani rivojlantirish, mahalliy iqtisodiyotga qo‘shadigan hissasi va madaniy rivojlanishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, turizmni rivojlantirishga to‘sqinlik qiluvchi omillar va ulardan chiqish yo‘llari haqida ham fikr yuritiladi. Maqola xulosalarida turizmni mintaqaviy iqtisodiyot rivojlanishining strategik omiliga aylantirish uchun amaliy takliflar keltiriladi.