(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada bo‘lajak pedagoglarda kasbiy deformatsiya muammosi, uning psixologik, ijtimoiy va kasbiy jihatlari tahlil qilinadi. Deformatsiyaning asosiy sabablari — haddan tashqari nazariy yuklama, emotsional zo‘riqish, amaliy tayyorgarlikning yetarli emasligi va o‘qituvchilik kasbining ijtimoiy maqomiga bo‘lgan qarashlar orqali ochib beriladi. Shuningdek, maqolada deformatsiyaning oldini olishda emotsional intellektni rivojlantirish, psixologik yordam xizmatlarini yo‘lga qo‘yish va o‘qituvchilik shaxsiyatining barqarorligini mustahkamlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar keltiriladi. Ushbu masala bo‘lajak o‘qituvchilarni tayyorlash jarayonida e’tibordan chetda qolmasligi kerak bo‘lgan muhim jihatlardan biridir.