(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Bola huquqlari toʻgʻrisidagi konvensiyaning maktabgacha ta’lim tashkilotlarida qoʻllanilishi va uning bolalar tarbiyasi va rivojlanishiga ta’siri oʻrganilgan. Konvensiyaning asosiy tamoyillari va ularning amaliyotda tatbiq etilish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bola huquqlarini ta’minlashga oid tavsiyalarni ham oʻz ichiga oladi.