(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada XIV asrda yashab ijod qilgan Nosiriddin Rabgʻuziyning “Qissasi Rabgʻuziy” asari janr, til, uslub hamda badiiy mahorat nuqtai nazaridan o‘rganiladi. Asarning diniy-ma’rifiy mohiyati, tarixiy shaxslar va qissalarning xalq orasida tarqalishiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, “Qissasi Rabgʻuziy” asari turkiy nasrning ilk yirik namunasi sifatida baholanadi