(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada altruizm tushunchasi inson psixologiyasida va ijtimoiy munosabatlarda qanday namoyon bo‘lishi, uning shaxsiy va jamiyat taraqqiyotiga ta’siri keng tahlil etiladi. Altruizmning ijobiy tomonlari — insonlar o‘rtasida mehr, birdamlik, empatiya va yordamga tayyorlik hissini mustahkamlashi; salbiy tomonlari esa — haddan ortiq fidoyilik, o‘z manfaatlarini kamsitish va boshqalar tomonidan foydalanilish xavfidir. Maqolada shaxsiy rivojlanishda muvozanatli altruizm yondashuvi taklif qilinadi.