(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada oqsillar biosintezi jarayonida ishtirok etuvchi asosiy fermentlar va ularning funksional ahamiyati yoritilgan. Ushbu bosqichlarda RNA polimeraza, aminoatsil-tRNA sintetaza, peptidil transferaza, translokaza kabi fermentlar muhim katalitik funksiyalarni bajaradi. Shuningdek, RNKning posttranskripsion tahririda ishtirok etuvchi endo- va egzonukleazalar faoliyati ham muhim o‘rin tutadi. Maqola oqsil sintezi jarayonining molekulyar mexanizmlarini chuqurroq o‘rganish, ularni tahlil qilish va biotexnologiya hamda molekulyar biologiya yo‘nalishlarida qo‘llash imkoniyatlarini ochib beradi.