(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada insoniyat tafakkurida qadimdan o‘rin egallagan tush fenomeni tarixiy-madaniy va mifologik kontekstda o‘rganiladi. Tush tushunchasining ilk sivilizatsiyalardagi talqinlari, diniy e’tiqodlar, afsonalar, qadimgi yozma manbalar hamda turli xalqlar folklorida qanday ifoda topgani tahlil qilinadi. Tushlarning jamiyat ongidagi o‘rni, ijtimoiy, ma’naviy va estetik funksiyalari chuqur ilmiy asosda yoritiladi. Maqolada tushlar orqali qadimgi insonlarning dunyoqarashi, ruhiy holati va e’tiqod tizimi haqida xulosalar chiqariladi.