(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada buyuk marifatparvar millat mayoqlaridan bo‘lgan Abdulla Avloniyning asarlari boshlang‘ich sinf o‘qish darslarida ahamiyati tahlil qilinadi. Avloniy asarlari nafaqat badiiy jihatdan, balki axloqiy-tarbiyaviy mazmuni bilan ham o‘quvchilarni ma’naviy shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Ularning o‘qish darsliklariga kiritilishi bolalarning vatanparvarlik, odob-axloq, mehnatsevarlik kabi fazilatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada Avloniy asarlari orqali o‘quvchilarga ta’lim berishning samarali usullari, ularni dars jarayonida qo‘llash yo‘llari va pedagogik ahamiyati tahlil etiladi.