(untitled) (Modern education and development, 2025)
Meydzi davridagi ta’lim islohotlari, Yaponiyani g’arb andozasi asosida zamonaviy davlatga aylantirish yo’lidagi urinishlarhaqida so’z yuritiladi.Jumladan 1872-yilda qabul qilingan "Ta’lim buyrug’i" (Gakusei) islohoti orqali ta’lim tiziming tubdan o’zgartirilishi vaYaponiyada birinchi marta majburiy boshlang’ich ta’lim tiziminingjoriy etilishi natijasidahar bir bola 6 yoshdan 14 yoshgacha ta’lim olish huquqiga ega bo’lishi haqida ma’lumot beriladi