(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada pedagogik kompetensiya tushunchasi, uning tarkibiy qismlari va zamonaviy ta’lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘qituvchilarning pedagogik kompetensiyalarini rivojlantirish yo‘llari, usullari va zaruriy sharoitlar yoritiladi. Amaliy misollar orqali samarali kompetensiyalarni shakllantirish strategiyalariga ham e’tibor qaratiladi. В данной статье рассматривается понятие педагогической компетенции, её составляющие и значение в современном образовательном процессе. Также освещаются пути, методы и необходимые условия для развития педагогических компетенций у преподавателей. Особое внимание уделяется стратегиям формирования эффективных компетенций на основе практических примеров. This article analyzes the concept of pedagogical competence, its components, and its significance in the modern educational process. It also explores the ways, methods, and necessary conditions for developing teachers’ pedagogical competencies. Particular attention is paid to strategies for forming effective competencies through practical examples.