(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy kiberxavfsizlik tahdidlari, ularni aniqlash va bartaraf etish usullari, shuningdek, O‘zbekiston va dunyo miqyosida qo‘llanilayotgan samarali strategiyalar, zamonaviy kiberxavfsizlik tahdidlari va ularni bartaraf etish choralari o‘rganiladi. Dastlab zararli dasturlar, ijtimoiy muhandislik, tarmoq hujumlari kabi tahdidlar tahlil qilinadi. Keyin esa zamonaviy himoya texnologiyalari va xalqaro hamkorlik masalalariga e’tibor qaratiladi. Tadqiqot natijasida kiberxavfsizlikni ta’minlashda kompleks yondashuv zarurligi xulosa qilindi.