(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bugungi kunda tarjimashunoslik nafaqat tilshunoslik, balki madaniyatshunoslik, muloqot nazariyasi, pragmatika va psixolingvistika kabi fanlar bilan uzviy bog‘liq holda rivojlanmoqda. Tarjimani o‘rganish nafaqat nazariy, balki amaliy asosda ham chuqur tahlil etilishi kerak. Ayniqsa, tarjima amaliyoti mashqlari orqali tarjimonlarning malakasini oshirish, tarjima jarayonidagi asosiy muammolarni aniqlash va ularni hal etish metodlarini ishlab chiqish tarjimashunoslik fanining dolzarb yo‘nalishidir.