(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada nemis tilida qo‘shma gaplarning asosiy turlari – koordinativ (bog‘lovchisiz va bog‘lovchi orqali) va subordinativ (ergash gapli) tuzilmalar tahlil qilinadi. Har bir turga oid grammatik xususiyatlar, qo‘llanilish kontekstlari va ularni o‘zbek tilidagi analoglar bilan qiyosiy tahlili keltirilgan.