(untitled) (Modern education and development, 2025)
O’zbekistonda ijrochilik amaliyotida foydalanib kelinayotgan milliy musiqa cholg’ularining 30tadan ortiq turlari mavjud. Shulardan 18 nomdagi musiqiy cholg’ular XX asrning 40-yillaridan keyinproq professor A.I.Petrosyans boshchiligidagi bir guruh mutaxassislar va soz ustalari bilan hamkorlikda takomillashtirilgan musiqiy cholg’ular bo’lib, konsert sahnalarida yakka navozlik sifatida, shu bilan birga, asosan orkestr va ko’p ovozli ansambllarda foydalanish uchun mo’ljallangandir. Ushbu maqolada Shunday cholg‘ulardan biri Nay tarixi xaqida so‘z boradi.