(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada laktozaning kimyoviy tabiati, biologik funksiyalari va inson salomatligiga ijobiy ta’siri yoritilgan. Laktozaning neonatal davrdagi oziqlanish, immun tizimni qo‘llab-quvvatlash va ichak mikrobiotasiga ko‘rsatgan ta’siri alohida e’tiborga olingan. Shuningdek, maqolada laktozaning probiyotik va prebiyotik xususiyatlari, kattalar salomatligidagi o‘rni va past kariogenlik darajasi muhokama qilingan. Sanoat nuqtai nazaridan, laktozani bioaktiv birikmalarga aylantirish texnologiyalarining imkoniyatlari, amaliy muammolari va istiqbollari ko‘rib chiqilgan. Maqola sut mahsulotlari asosida funksional oziq-ovqatlar ishlab chiqarish yo‘nalishidagi zamonaviy tadqiqotlar va sanoat tendensiyalarini o‘z ichiga oladi.