(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy ishda O’zbekiston Respublikasida investitsiyaning iqtisodiyotdagi ahamiyati, uning mamlakatlari va mamlakatda olib borilayotgan investitsion siyosatning asosiy yo’nalishlari tahlili. Investitsiyalar iqtisodiy o’sish, ishlab chiqarish quvvatlarini, infratuzilmani rivojlantirish va zamonaviy texnologiyalarni jalb etish orqali taraqqiyot mamlakatida muhim o’rin tutadi. Ishda, odamlarni, investitsiyalarni jalb etish uchun davlat siyosati, mavjud va to’siqlar ham ko’rib chiqiladi. Investitsion muhitni yaxshilash, sarmoyadorlar xavfsizligini ta’minlash, va investitsiya faoliyatini tashkil etishni ta’minlash bo’yicha ishlab chiqarish sifatini ham tahlil qiladi. Sanoatdagi O’zbekistonda investitsiyalarni yaxshilashga tavsiyalar ishlab chiqaradi.