(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada tabiiy tilni qayta ishlash (Natural Language Processing-NLP) texnologiyalaridan foydalanish orqali elektron davlat xizmatlarining samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) va sun’iy intellekt imkoniyatlari, xususan NLP, davlat xizmatlarida fuqarolar bilan muloqot sifatini oshirish, arizalarni avtomatik qayta ishlash, savol-javob tizimlarini rivojlantirish hamda foydalanuvchi ehtiyojlarini tezkor aniqlashda katta ahamiyat kasb etadi. Maqolada NLP texnologiyalarining amaliy jihatlari, joriy etish bosqichlari va ularning samaradorlikka ta’siri keng yoritiladi. Shu bilan birga, O‘zbekiston tajribasi va xalqaro tajribalar o‘rganilib, taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.